Kako gasiti požar na brodu

Gašenje požara na brodu

je kritična vještina koja zahtijeva brzu i smirenu reakciju kako bi se minimizirala šteta i osigurala sigurnost posade, putnika i plovila. Uz naše visokokvalitetne protupožarne proizvode – Fire Delete sprej za gašenje manjih i početnih požara, MAB ručna protupožarna boca i MABO automatski uređaj za gašenje požara – posada ima snažne alate koji pomažu u borbi protiv požara na brodu.

 

Osnovni koraci za gašenje požara na brodu:

 

 1. Odmah reagirajte: Kada primijetite početni plamen, odmah obavijestite ostatak posade o požaru. Aktivirajte požarni alarm kako bi upozorili sve na brodu o hitnoj situaciji.
 2. Koristite protupožarnu opremu: Naš Fire Delete sprej za gašenje manjih i početnih požara je brz i jednostavan za uporabu. Samo usmjerite sprej prema korijenu plamena i aktivirajte gašenje. Sprej koristi naprednu tehnologiju za učinkovito gušenje plamena i sprečavanje daljnjeg širenja požara.
 3. Ručne protupožarne boce: Naše MAB ručne protupožarne boce idealne su za gašenje manjih požara na brodu. Pomoću jednostavne ručke, pravilno usmjerite mlaz prema plamenu i gasite ga od korijena prema vrhu.
 4. Automatski uređaj za gašenje požara: U slučaju izbijanja požara, MABO automatski uređaj reagira samostalno. Koristeći sofisticirane senzore, ovaj uređaj detektira početni plamen i automatski aktivira protupožarno sredstvo kako bi ugušio požar. To je od posebne važnosti u slučaju kada posada nije blizu izvora požara i treba brzu intervenciju.
 5. Budite pažljivi s gorivom: Ako je požar povezan s curenjem goriva ili gorivnim cijevima, pazite da pravilno zatvorite ventile i spriječite daljnje curenje.
 6. Evakuacija i sigurnost posade: Sigurnost posade i putnika je najvažnija. Ako se požar ne može brzo obuzdati, inicirajte plan evakuacije i koristite spašavajuće čamce ili druga sredstva za spašavanje kako biste napustili brod na siguran način.

Prije nego što zaplovite, uvijek provjerite protupožarnu opremu i sudjelujte u obuci o postupanju u hitnim situacijama. Naše inovativne protupožarne proizvode – Fire Delete sprej za gašenje manjih i početnih požara, MAB ručna protupožarna boca i MABO automatski uređaj za gašenje požara – pružaju vam dodatnu sigurnost i pouzdanost u suočavanju s izazovima na moru. S pravilnom obukom i opremljenošću, možete djelovati brzo i učinkovito kako biste se suprotstavili požaru na brodu i očuvali sigurnost svih na njemu.

Kada se suočite s požarom na brodu, brza i smirena reakcija je od vitalnog značaja kako biste minimizirali štetu i osigurali sigurnost posade, putnika i plovila. Pravilno gasenje požara zahtijeva pravilnu uporabu protupožarne opreme i pažljivo postupanje kako biste se zaštitili od opasnosti. Evo ključnih koraka koje trebate slijediti:

 • Obavijestite posadu o požaru i aktivirajte požarni alarm.
 • Upotrijebite protupožarnu opremu kao što su Fire Delete sprej za manje i početne požare, MAB ručna protupožarna boca i MABO automatski uređaj.
 • Budite pažljivi s gorivom i električnim uređajima.
 • Zatvorite vrata kako biste spriječili širenje plamena.
 • Koristite pijesak ili prah ako nemate protupožarne aparate.
 • Isključite izvore struje, ako je to moguće.
 • Radite u paru kako biste bili učinkovitiji.
 • Evakuirajte ako požar postane prevelik ili opasnost prevelika.
 • Pregledajte opremu nakon što se požar ugasi i osigurajte da je spremna za buduće situacije.

Pravilna obuka i educiranje posade o postupanju u hitnim situacijama ključni su za učinkovito suzbijanje požara na brodu. Naši proizvodi za gašenje požara pružaju dodatnu sigurnost i pouzdanost, no pravilna priprema i odgovarajuća oprema igraju ključnu ulogu u zaštiti od požara na moru.

Profesionalna rješenja za sigurnost od požara: Otkrijte našu ponudu vrhunskih protupožarnih proizvoda

 

     

 

 

 

 

 

Garancija je 5 godina

(bez ikakvog održavanja) proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Nositelj je certifikata:


 

 Tehnički podaci:

Klase požaraA, B, C i električni uređaji
Domet:do 6 metara udaljenosti
Vrijeme pražnjenja:Najmanje 20 sekundi
Potisni plin: dušik (N)
Radna temperatura:-5 °C do 55 °C
Temperatura skladištenja:-5 °C do 55 °C
Zapremina:750 ml aktivne otopine
Težina:500 g
Dimenzije: visina: 253 mm, promjer: 66 mm
Materijal izrade:aluminium (boca), biorazgradiva plastika (ostali dijelovi)
Garancija:5 godina bez ikakvog održavanja
Oznaka proizvodaOpis proizvodaKoličina u pakiranjuDimenzije (cca.)
(L x W x H)
Prosječna zapremninaProsječna težina pakiranja
FDS401FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Single unit125,3 x 6,6 x 6,6 cm-0,5 kg (1.1 lb)
FDS402FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Cardboard1227,3 x 20,4 x 26,5 cm0,015 m³6,3 kg (13.89 lb)
FDS411FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Euro Palette1008120 x 80 x 174 cm1,670 m³553.2 kg (1219.60 lb)