Najčešći uzroci požara na plovilu/brodu

Najčešći uzroci požara na plovilu/brodu

Na plovilima i brodovima, požari su ozbiljan izazov koji može dovesti do katastrofalnih posljedica ako se ne reagira brzo i učinkovito. Razumijevanje najčešćih uzroka požara na plovilima ključno je kako bismo poduzeli odgovarajuće mjere za njihovu prevenciju i zaštitu svih koji se nalaze na brodu.

Najčešći uzroci požara na plovilima/brodovima:

  1. Kvarovi električnih sustava: Električni sustavi na plovilima mogu biti osjetljivi na kvarove i kratke spojeve, što može dovesti do izbijanja požara. Loši kablovi, oštećeni konektori ili neispravni uređaji mogu stvoriti iskre i uzrokovati paljenje.
  2. Curenje goriva: Curenje goriva iz spremnika, cijevi ili filtera predstavlja visoki rizik za izbijanje požara, jer se gorivo lako zapali kontaktom s izvorima paljenja.
  3. Nepravilno rukovanje s gorivom: Nekvalitetno rukovanje gorivom tijekom punjenja spremnika može uzrokovati prolijevanje goriva i potencijalno izbijanje požara.
  4. Pregrijavanje motora i dijelova: Pregrijavanje motora, strojeva i drugih dijelova na plovilu može stvoriti uvjete za izbijanje požara, osobito ako postoji nakupljanje ulja i drugih zapaljivih tvari.
  5. Nepravilno održavanje i kvarovi strojarnice: Loše održavanje strojarnice, nepravilno funkcioniranje sustava za hlađenje i drugi kvarovi u strojarnici mogu izazvati požar.
  6. Nepropisno korištenje električnih aparata: Nepravilno korištenje električnih aparata, kao što su kuhalo, glačalo ili druge električne naprave, može izazvati požar ako su ostavljeni bez nadzora.

Naši proizvodi za gašenje požara:

  • Fire Delete sprej za gašenje manjih i početnih požara: Ovaj jednostavan za korištenje i kompaktan sprej predstavlja brzo i učinkovito rješenje za gašenje početnih požara. Njegova brza reakcija i jednostavno rukovanje omogućuju posadi brzu intervenciju prije nego što požar postane kritičan.
  • MAB ručna protupožarna boca: Ova ručna protupožarna boca je idealna za brzu reakciju na manje požare na plovilu. Njezina praktična veličina omogućuje lako postavljanje na strategijska mjesta kako bi uvijek bila pri ruci u slučaju potrebe.
  • MABO automatski uređaj za gašenje požara: Ovaj sofisticirani automatski uređaj koristi napredne senzore i tehnologiju za brzu detekciju i gašenje početnih požara. Automatska funkcija omogućuje brzu reakciju čak i ako posada trenutno nije u blizini izvora požara.

 

Najčešći uzroci požara na plovilima i brodovima uključuju kvarove električnih sustava, curenje goriva, nepravilno rukovanje s gorivom, pregrijavanje motora i dijelova, nepravilno održavanje i nepropisno korištenje električnih aparata. Kako bismo se učinkovito borili protiv ovih izazova, ključno je uložiti napore u prevenciju i brzu reakciju u slučaju izbijanja požara na plovilu. Naši proizvodi za gašenje požara – Fire Delete sprej za gašenje manjih i početnih požara, MAB ručna protupožarna boca i MABO automatski uređaj za gašenje požara – predstavljaju pouzdane i učinkovite alate za suočavanje s ovim izazovima i zaštitu broda, posade i putnika.

Uz naše proizvode, prevencija ostaje ključna komponenta u očuvanju sigurnosti na plovilu. Redovito održavanje i inspekcija svih dijelova broda, posebice električnih sustava, strojarnice i sustava za gorivo, smanjuje rizik od kvarova i curenja koji mogu izazvati požar. Kvalitetno upravljanje gorivom tijekom punjenja spremnika, strogo pridržavanje sigurnosnih protokola i pravilna uporaba električnih aparata dodatno doprinose prevenciji požara.

Uz adekvatne preventivne mjere, obuka posade igra ključnu ulogu u osiguravanju brze i učinkovite reakcije u slučaju izbijanja požara. Naše obuke o postupanju u hitnim situacijama i uporabi protupožarnih sredstava omogućuju posadi stjecanje potrebnih vještina i znanja kako bi se sigurno i učinkovito suočili s izazovima na moru.

Napredne tehnologije koje koristimo u našim proizvodima omogućuju brzu detekciju početnih plamenova i automatsko gašenje požara prije nego što se šire. To daje posadi dragocjeni vremenski prozor za reakciju i sprječava potencijalne katastrofe na plovilu.

U konačnici, naš cilj je osigurati da svako plovilo bude opremljeno s potrebnim alatima i znanjem kako bi se učinkovito suprotstavilo izbijanju požara. Naši proizvodi za gašenje požara – Fire Delete sprej za gašenje manjih i početnih požara, MAB ručna protupožarna boca i MABO automatski uređaj za gašenje požara – pružaju nadu i sigurnost za sve na moru. Uz našu predanost unapređenju sigurnosti i stručnost našeg tima, možete biti sigurni da ste u dobrim rukama i da se možete pouzdati u naše proizvode u najzahtjevnijim situacijama.

Profesionalna rješenja za sigurnost od požara: Otkrijte našu ponudu vrhunskih protupožarnih proizvoda

 

     

 

 

 

 

 

Garancija je 5 godina

(bez ikakvog održavanja) proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Nositelj je certifikata:


 

 Tehnički podaci:

Klase požaraA, B, C i električni uređaji
Domet:do 6 metara udaljenosti
Vrijeme pražnjenja:Najmanje 20 sekundi
Potisni plin: dušik (N)
Radna temperatura:-5 °C do 55 °C
Temperatura skladištenja:-5 °C do 55 °C
Zapremina:750 ml aktivne otopine
Težina:500 g
Dimenzije: visina: 253 mm, promjer: 66 mm
Materijal izrade:aluminium (boca), biorazgradiva plastika (ostali dijelovi)
Garancija:5 godina bez ikakvog održavanja
Oznaka proizvodaOpis proizvodaKoličina u pakiranjuDimenzije (cca.)
(L x W x H)
Prosječna zapremninaProsječna težina pakiranja
FDS401FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Single unit125,3 x 6,6 x 6,6 cm-0,5 kg (1.1 lb)
FDS402FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Cardboard1227,3 x 20,4 x 26,5 cm0,015 m³6,3 kg (13.89 lb)
FDS411FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Euro Palette1008120 x 80 x 174 cm1,670 m³553.2 kg (1219.60 lb)