Zaštita od požara na brodu

Fire Delete je namijenjen za upotrebu u zatvorenom i otvorenom prostoru, a prikladan je za gašenje požara klasa A, B i F i niskonaponskih električnih uređaja (do 1.000 V napona).

Zaštita požara na brodu: Ključ za sigurnost na moru

S obzirom na važnost sigurnosti na moru, zaštita požara na brodu je ključna tema koja zahtijeva pažljivo razmatranje. Požari na brodovima mogu biti izuzetno opasni, često dovodeći do panike, ozbiljnih ozljeda, pa čak i smrti. Stoga je od vitalnog značaja da se brodovi opreme odgovarajućim protupožarnim mjerama i da se posada redovito obučava za postupanje u slučaju požara.

Protupožarna oprema na brodovima

Protupožarna oprema na brodovima mora biti u vrhunskom stanju i lako dostupna u slučaju nužde. Ova oprema uključuje, ali nije ograničena na, protupožarne aparate, detektore dima, protupožarne odijela, i sustave za gašenje požara. Svi ovi elementi igraju ključnu ulogu u zaštiti broda i posade od požara.

Obuka posade za situacije požara

Obuka posade za situacije požara je još jedan ključni aspekt zaštite požara na brodu. Posada mora biti upoznata s protokolima u slučaju požara, uključujući kako koristiti protupožarnu opremu, kako evakuirati brod, i kako pružiti prvu pomoć. Redovite vježbe evakuacije i obuka za gašenje požara mogu biti od neprocjenjive vrijednosti u slučaju stvarne nužde.

Prevencija požara na brodu

Prevencija požara na brodu je jednako važna kao i reagiranje na požar. To uključuje redovite provjere i održavanje električnih instalacija, strojeva i opreme, kao i pravilno skladištenje potencijalno zapaljivih materijala. Također je važno osigurati da posada razumije rizike i kako se pravilno ponašati kako bi se izbjegao požar. U zaključku, zaštita požara na brodu je ključna za sigurnost svih na brodu. Kroz kombinaciju odgovarajuće opreme, obuke i prevencije, moguće je značajno smanjiti rizik od požara i osigurati da, u slučaju požara, posada ima najbolje moguće šanse za uspješno rješavanje situacije.

 1. Planiranje i priprema:
  • Svaki brod bi trebao imati jasno definirane protupožarne procedure i planove evakuacije.
  • Osoblje treba biti obučeno za upravljanje požarom i primjenu protupožarnih mjera.
  • Redovito provjeravati i održavati opremu za gašenje požara.
 2. Oprema za gašenje požara:
  • Brodovi bi trebali biti opremljeni različitim vrstama aparata za gašenje požara, kao što su vatrogasni aparati, vatrogasni ormarići i sprinkleri.
  • Svaka kabina bi trebala imati pristup barem jednom vatrogasnom aparatu.
 3. Detekcija požara:
  • Sustavi detekcije požara trebaju biti instalirani na strategijskim mjestima na brodu, poput strojarnice i kuhinje.
  • Ovi sustavi mogu otkriti početak požara i upozoriti posadu na vrijeme.
 4. Obuka posade:
  • Posada bi trebala proći redovitu obuku o sigurnosnim procedurama, uključujući protupožarne vježbe.
  • Osiguravanje da posada zna kako pravilno koristiti vatrogasnu opremu i slijediti postupke evakuacije ključno je za učinkovito upravljanje požarom.
 5. Sustav zaštite od požara:
  • Ugrađivanje sustava zaštite od požara na brodu, kao što su sprinkleri i protupožarni zidovi, može značajno smanjiti širenje požara i zaštititi živote i imovinu.

Sigurnost na moru treba biti prioritet za sve brodovlasnike i operatere. Zaštita požara na brodu ne smije se zanemariti. Uz pravilno planiranje, pripremu, korištenje odgovarajuće opreme i redovitu obuku posade, može se osigurati sigurna plovidba i zaštita svih osoba na brodu.

 

Profesionalna rješenja za sigurnost od požara: Otkrijte našu ponudu vrhunskih protupožarnih proizvoda

 

     

 

 

 

 

 


Garancija je 5 godina

(bez ikakvog održavanja) proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Nositelj je certifikata:


Važnost redovitih provjera i održavanja

Jedan od ključnih aspekata prevencije požara na brodu je redovito provjeravanje i održavanje svih potencijalnih izvora požara. To uključuje električne instalacije, strojeve, opremu za kuhanje, grijanje i hlađenje, kao i sve druge uređaje koji mogu uzrokovati požar. Ove provjere trebaju obavljati kvalificirani stručnjaci koji mogu identificirati i riješiti bilo kakve probleme prije nego što postanu ozbiljni.

Pravilno skladištenje zapaljivih materijala

Pravilno skladištenje zapaljivih materijala je još jedan važan aspekt prevencije požara na brodu. Svi zapaljivi materijali, uključujući gorivo, kemikalije, plin i druge tvari, moraju biti pravilno skladišteni u sigurnim, dobro označenim prostorima. Također je važno osigurati da posada razumije kako pravilno rukovati ovim materijalima kako bi se izbjegao rizik od požara.

Važnost obuke posade

Konačno, ali ništa manje važno, obuka posade za postupanje u slučaju požara je od ključne važnosti. Ova obuka treba uključivati praktične vježbe gašenja požara, evakuacijske vježbe, prvu pomoć i druge relevantne vještine. Obuka bi trebala biti redovita i sveobuhvatna, kako bi se osiguralo da je svaki član posade spreman i sposoban reagirati u slučaju požara. Zaštita požara na brodu je složena i višeslojna tema koja zahtijeva stalnu pažnju i brigu. Kroz kombinaciju odgovarajuće opreme, redovitih provjera i održavanja, pravilnog skladištenja zapaljivih materijala i sveobuhvatne obuke posade, moguće je značajno smanjiti rizik od požara na brodu i osigurati sigurnost svih na brodu.


 Tehnički podaci:

Klase požaraA, B, C i električni uređaji
Domet:do 6 metara udaljenosti
Vrijeme pražnjenja:Najmanje 20 sekundi
Potisni plin: dušik (N)
Radna temperatura:-5 °C do 55 °C
Temperatura skladištenja:-5 °C do 55 °C
Zapremina:750 ml aktivne otopine
Težina:500 g
Dimenzije: visina: 253 mm, promjer: 66 mm
Materijal izrade:aluminium (boca), biorazgradiva plastika (ostali dijelovi)
Garancija:5 godina bez ikakvog održavanja
Oznaka proizvodaOpis proizvodaKoličina u pakiranjuDimenzije (cca.)
(L x W x H)
Prosječna zapremninaProsječna težina pakiranja
FDS401FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Single unit125,3 x 6,6 x 6,6 cm-0,5 kg (1.1 lb)
FDS402FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Cardboard1227,3 x 20,4 x 26,5 cm0,015 m³6,3 kg (13.89 lb)
FDS411FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Euro Palette1008120 x 80 x 174 cm1,670 m³553.2 kg (1219.60 lb)