Požar u strojarnici broda

Požar u strojarnici broda

 

Požar u strojarnici broda je iznimno ozbiljna situacija koja može brzo eskalirati i dovesti do katastrofalnih posljedica. Oštećenje strojarnice može paralizirati brod i ugroziti sigurnost svih na brodu. U ovakvim situacijama, ključno je imati pravilno opremljen i obučen protupožarni tim te kvalitetnu protupožarnu opremu kako bi se brzo i učinkovito reagiralo.

 

Naši proizvodi za gašenje požara:

 

  1. Fire Delete sprej za gašenje manjih i početnih požara: Fire Delete sprej je jednostavan za korištenje i kompaktan protupožarni uređaj koji se može lako smjestiti u blizini strojarnice i drugih kritičnih dijelova broda. Sprej koristi inovativnu tehnologiju koja brzo gasi početne požare na temelju različitih vrsta goriva. Njegova brza reakcija može spriječiti širenje požara i omogućiti posadi više vremena za reagiranje.
  2. MAB ručna protupožarna boca: Naša MAB ručna protupožarna boca je jednostavna za rukovanje i idealna za brzo reagiranje na manje požare u strojarnici. Opremljena je s učinkovitim protupožarnim sredstvom koje brzo guši plamen i sprječava daljnje širenje vatre. Njezina kompaktna veličina omogućuje lako postavljanje na strategijska mjesta unutar strojarnice kako bi bila uvijek pri ruci u slučaju potrebe.
  3. MABO automatski uređaj za gašenje požara: MABO je sofisticirani automatski uređaj za gašenje požara koji koristi suvremenu tehnologiju za brzu i preciznu detekciju požara. Kada senzori detektiraju početni plamen, MABO automatski aktivira protupožarno sredstvo, bilo u obliku spreja, pjenastog agenta ili plina, kako bi ugušio požar prije nego što postane kritičan. Njegova automatska funkcija omogućuje brzu reakciju čak i ako posada trenutno nije u blizini strojarnice.

 

Kako naši proizvodi pomažu ugašenju požara u strojarnici broda:

 

  • Fire Delete sprej brzo i učinkovito gasi početne požare, sprječavajući njihovo daljnje širenje.
  • MAB ručna protupožarna boca omogućuje posadi brzu intervenciju u slučaju manjih požara, dok čeka dolazak glavnog protupožarnog tima.
  • MABO automatski uređaj za gašenje požara pruža automatsku detekciju i brzo gašenje početnih požara, bez potrebe za ručnim intervencijama.

Požar u strojarnici broda predstavlja iznimno ozbiljnu situaciju koja zahtijeva brzu i učinkovitu reakciju. Naši proizvodi, Fire Delete sprej za gašenje manjih i početnih požara, MAB ručna protupožarna boca i MABO automatski uređaj za gašenje požara, predstavljaju pouzdane i učinkovite alate za suočavanje s takvim hitnim situacijama. Uz pravilno obučenu posadu i opremljenost protupožarnom opremom, možemo smanjiti rizik od ozbiljnih posljedica požara u strojarnici i osigurati sigurnost svih na brodu.

Uz naše proizvode za gašenje požara, ključno je da posada bude obučena za pravilno postupanje u slučaju izbijanja požara u strojarnici broda. Redovite obuke i vježbe za gašenje požara omogućuju posadi da stekne potrebne vještine i znanja kako bi brzo i učinkovito reagirala u hitnim situacijama.

Osim toga, važno je provesti inspekcije i održavanje sustava za gašenje požara i protupožarne opreme kako bi se osigurala njihova funkcionalnost i spremnost za uporabu u kritičnim trenucima. Redovite provjere protupožarnih boca, senzora i drugih komponenti pomažu u otkrivanju potencijalnih problema prije nego što postanu ozbiljni.

Uz preventivne mjere i pravilnu opremu za gašenje požara, važno je imati i jasan plan evakuacije u slučaju da požar u strojarnici postane izvan kontrole. Posada bi trebala biti svjesna svih evakuacijskih ruta i sigurnih zona za spašavanje putnika i sebe.

Dodatna mjera koja može pomoći u sprječavanju požara u strojarnici je kvalitetno održavanje i redovita provjera brodskih sustava, uključujući električne instalacije, gorivne cjevovode i hladnjake. Pravilna njega i inspekcija ključnih dijelova broda pomažu u otkrivanju potencijalnih rizika i sprječavanju tehničkih kvarova koji mogu dovesti do požara.

Uz naše inovativne proizvode za gašenje požara, pravilnu obuku posade i održavanje protupožarne opreme, možemo stvoriti sigurno okruženje na brodu i smanjiti rizik od opasnih situacija. Brza i učinkovita reakcija u slučaju požara u strojarnici može biti ključna za spašavanje plovila, putnika i posade, te očuvanje sigurnosti na moru.

Naša predanost unapređenju sigurnosti na brodu i pružanju pouzdanih protupožarnih rješenja čini nas pouzdanim partnerom u zaštiti vašeg broda i svih koji na njemu borave. Suvremeni protupožarni proizvodi i visoka razina stručnosti naše ekipe omogućuju nam da odgovorimo na najizazovnije situacije i osiguramo mirnu plovidbu za sve.

Profesionalna rješenja za sigurnost od požara: Otkrijte našu ponudu vrhunskih protupožarnih proizvoda

 

     

 

 

 

 

 

Garancija je 5 godina

(bez ikakvog održavanja) proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Nositelj je certifikata:


 

 Tehnički podaci:

Klase požaraA, B, C i električni uređaji
Domet:do 6 metara udaljenosti
Vrijeme pražnjenja:Najmanje 20 sekundi
Potisni plin: dušik (N)
Radna temperatura:-5 °C do 55 °C
Temperatura skladištenja:-5 °C do 55 °C
Zapremina:750 ml aktivne otopine
Težina:500 g
Dimenzije: visina: 253 mm, promjer: 66 mm
Materijal izrade:aluminium (boca), biorazgradiva plastika (ostali dijelovi)
Garancija:5 godina bez ikakvog održavanja
Oznaka proizvodaOpis proizvodaKoličina u pakiranjuDimenzije (cca.)
(L x W x H)
Prosječna zapremninaProsječna težina pakiranja
FDS401FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Single unit125,3 x 6,6 x 6,6 cm-0,5 kg (1.1 lb)
FDS402FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Cardboard1227,3 x 20,4 x 26,5 cm0,015 m³6,3 kg (13.89 lb)
FDS411FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Euro Palette1008120 x 80 x 174 cm1,670 m³553.2 kg (1219.60 lb)