Vatra na brodu

Vatra na brodu

 

je jedna od najstrašnijih situacija s kojom se posada i putnici mogu suočiti tijekom plovidbe. Brza i odlučna reakcija, kao i primjena učinkovitih mjera za suzbijanje požara, ključni su za spašavanje života i sprječavanje katastrofalnih posljedica.

Brza reakcija u otkrivanju i signaliziranju požara:

Pravilno održavani sustavi detekcije požara igraju ključnu ulogu u ranom otkrivanju požara na brodu. Bilo da se radi o automatskim detektorima dima ili topline ili vizualnom otkrivanju, svaka sekunda je važna. Alarmiranje posade i putnika odmah po otkrivanju požara omogućuje bržu reakciju i pokretanje preventivnih mjera.

Korištenje protupožarnih aparata i opreme:

Na brodu bi uvijek trebalo biti dostupno dovoljno protupožarnih aparata i opreme. Posada mora biti obučena za pravilno rukovanje vatrogasnim aparatima te za suzbijanje požara u ranoj fazi. Brza reakcija i pravilna primjena protupožarnih sredstava mogu spriječiti širenje plamena prije nego što situacija postane kritična.

Evakuacija i spašavanje:

Ako je požar prevelik i ne može se suzbiti, evakuacija postaje prioritet. Posada mora biti obučena za organizaciju brze i sigurne evakuacije putnika. Spašavajući čamci i prsluci moraju biti lako dostupni i putnici moraju znati točno kamo se trebaju uputiti u slučaju evakuacije. U takvim hitnim situacijama, smirenost i disciplina su ključni kako bi se osigurala sigurnost svih na brodu.

Zatvaranje pregrada i spriječavanje širenja plamena:

Na modernim brodovima, pregrade i sustavi za sprječavanje širenja plamena imaju važnu ulogu u ograničavanju požara na jednom dijelu broda. Odmah zatvaranje pregrada na mjestu požara može spriječiti daljnje širenje i davanje vremena posadi da poduzme mjere za suzbijanje požara.

Komunikacija s obalom i drugim brodovima:

U hitnim situacijama, posada bi trebala odmah obavijestiti obalnu stražu i druge brodove u blizini kako bi pružili pomoć i podršku. Koordinirana komunikacija može biti ključna za spašavanje putnika i posade.

Redovito obnavljanje i provjera sigurnosnih postupaka:

Sigurnosni postupci i mjere na brodu trebaju se redovito obnavljati i provjeravati kako bi se osiguralo da su uvijek svježi u sjećanju posade i putnika. Vježbe evakuacije i simulacije raznih hitnih situacija mogu pomoći u održavanju visoke razine pripremljenosti.

Požari na brodu mogu izbiti iz različitih razloga i često predstavljaju ozbiljnu prijetnju sigurnosti plovila i putnika. Uzroci požara mogu biti raznoliki, uključujući električne kvarove, curenje goriva, neispravne instalacije i tehničke greške. Kako bismo spriječili vatru na brodu i osigurali maksimalnu zaštitu, predstavljamo naš inovativni protupožarni sustav koji može biti ključan u očuvanju sigurnosti na moru.

Profesionalna rješenja za sigurnost od požara: Otkrijte našu ponudu vrhunskih protupožarnih proizvoda

 

     

 

 

 

 

 


Garancija je 5 godina

(bez ikakvog održavanja) proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka rezerviranu samo za vrhunske ekološke proizvode.

Nositelj je certifikata:


 

 Tehnički podaci:

Klase požaraA, B, C i električni uređaji
Domet:do 6 metara udaljenosti
Vrijeme pražnjenja:Najmanje 20 sekundi
Potisni plin: dušik (N)
Radna temperatura:-5 °C do 55 °C
Temperatura skladištenja:-5 °C do 55 °C
Zapremina:750 ml aktivne otopine
Težina:500 g
Dimenzije: visina: 253 mm, promjer: 66 mm
Materijal izrade:aluminium (boca), biorazgradiva plastika (ostali dijelovi)
Garancija:5 godina bez ikakvog održavanja
Oznaka proizvodaOpis proizvodaKoličina u pakiranjuDimenzije (cca.)
(L x W x H)
Prosječna zapremninaProsječna težina pakiranja
FDS401FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Single unit125,3 x 6,6 x 6,6 cm-0,5 kg (1.1 lb)
FDS402FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Cardboard1227,3 x 20,4 x 26,5 cm0,015 m³6,3 kg (13.89 lb)
FDS411FIRE DELETE – fire extinguishing spray - Euro Palette1008120 x 80 x 174 cm1,670 m³553.2 kg (1219.60 lb)